Kamperen in de Nederlandse natuur

Rust, ruimte en buiten zijn

Op een Natuurcamping in Nederland geniet je van rust, ruimte en buiten zijn. Ontdek de voordelen van kamperen in de Hollandse natuur. U vindt op natuurcamping.nl een overzicht van natuurcampings in Nederland. Op de kaart ziet u waar elke natuurcamping gelegen is. Wilt u een natuurcamping zoeken op basis van uw wensen? Gebruik dan ons zoekfilter! Wilt u een plekje reserveren op één van de campings? Neem dan contact op met de betreffende camping.

Toon alle natuurcampings

Bekijk hier alle natuurbestemmingen in Europa »

Kamperen in Nederland

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen?

Kamperen in het bos, dicht bij een rivier, aan zee in de duinen of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Nederland. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodge tent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Nederland je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

De mooiste natuurcampings in Nederland

Nederland heeft prachtige natuurgebieden, vaak onbekend en onbemind bij het grote publiek. Je vind overal in Nederland mooie parken en bossen waar je kunt wandelen, fietsen, vogels kijken of simpelweg genieten van groene natuur, water en wind. Boek een natuurcamping in Nederland en ontdek alle ongerepte plekjes dicht bij huis. Met of zonder kinderen, er zijn heel veel mogelijkheden om een dagje of weekend te ontspannen in de Nederlandse natuurparken. De natuur in Nederland is verrassend!

De mooiste groene plekjes in Nederland

  • Een van de 20 nationale natuurparken, zoals de Veluwe
  • De Nederlandse Noordzeekust en de Waddeneilanden
  • Het Markermeer, het IJsselmeer en de Biesbosch