Aanbevolen regio's en populaire streken in Nederland

Ameland

Het Waddeneiland Ameland behoort tot Friesland. Geniet van de rust, landschappen, duinen, bossen, meren, wadden en stranden.

Drenthe

In het noordoosten van Nederland vind je Drenthe. Drenthe is mooi, ruim en vol uitdaging. Kamperen in de natuur van Drenthe is heerlijk!

Flevoland

In het midden van Nederland ligt Flevoland. Je vindt er moeraslandschappen, agrarische landschappen, bossen en randmeren.

Friesland

In het noorden van Nederland vind je Friesland. In Friesland vind je mooie plekjes, de Wadden, unieke landschappen en de Friese meren!

Friese meren

In het midden en zuidwesten van Friesland vind je de ‘Fryske Marren’ oftewel de Friese Meren, een walhalla voor watersporters!

Gelderland

In het midden en oosten van Nederland vind je de provincie Gelderland. In Gelderland vind je unieke landschappen en de Hoge Veluwe.

Hollandse kust

Vakantie aan de Hollandse kust biedt de ideale combinatie van strand, duinen, leuke badplaatsen en prachtige natuur.

De Achterhoek

De Achterhoek is een streek in het oosten van Gelderland. Je vindt hier allerlei landschappen, slingerende wegen, beekjes en oude bossen.

De Veluwe

De Veluwe is een beboste landstreek in Gelderland. Ontdek de Hoge Veluwe prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen.

Groningen

In het noordoosten van Nederland vind je Groningen. Beleef de weidsheid en de rust van de Groningse natuur, bossen en natuurgebieden.

Limburg

In het zuidoosten van Nederland vind je Limburg. In Limburg vind je heuvellandschappen, grotten en watertjes, een on-Nederlands gevoel!

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is een streek in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. Geniet van de prachtig groene rustpunten in de pure natuur.

Natuurgebieden Nederland

In Nederland vind je fantastische natuurgebieden! Geniet van de mooiste wandelingen, landschappen, diersoorten en natuur.

Noord-Brabant

In het zuiden van Nederland vind je Noord-Brabant. Ontdek de heidevelden en bossen. Kamperen in de natuur van Brabant is heerlijk.

Noord-Holland

In het noordwesten vind je Noord-Holland. Aan de kust vind je duingebieden met lange stranden en bossen, plassen en meren in het binnenland.

Overijssel

In het oosten van Nederland ligt Overijssel. In de omgeving van de campings vind je waterrijke gebieden, mooie bossen en bijzondere natuur.

Salland

Salland is een streek in Overijssel. Ontdek de Sallandse natuur, de IJssel, gevarieerde bossen, paarse heide en kabbelende riviertjes.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het vijfde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot Friesland. Ontdek de rijke natuur en meer dan 300 vogelsoorten!

Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling behoort tot Noord-Holland. Ontdek de bossen, stranden, polders, duinen, duinvalleien en moerassen.

Texel

Boven Noord-Holland ligt Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland. Uitgestrekte stranden, het wad, kwelders en bossen.

Utrecht

In Midden-Nederland ligt Utrecht. Je vindt er alles van prachtige bossen en landhuizen tot uitgestrekte heidevelden en zandvlaktes.

Utrechtse Heuvelrug

De parel van Utrecht is zonder twijfel de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig gebied met rijke natuur en eeuwenoude landschappen.

Vlieland

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland dat behoort tot Friesland. Een grote afwisseling aan natuur, bossen, duinen en stranden!

Zeeland

In het zuidwesten van Nederland vind je Zeeland. Van uitgestrekte bossen tot polderlandschappen en de hoogste duinen van het land.

Te gast in de natuur

Natuurhuisje.nl

Vind hier jouw kampeerplek, safaritent of huisje midden in de natuur van Nederland.

Kamperen in Nederland

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen?

Kamperen in het bos, dicht bij een rivier, aan zee in de duinen of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Nederland. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodge tent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Nederland je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

De mooiste natuurcampings in Nederland

Nederland heeft prachtige natuurgebieden, vaak onbekend en onbemind bij het grote publiek. Je vind overal in Nederland mooie parken en bossen waar je kunt wandelen, fietsen, vogels kijken of simpelweg genieten van groene natuur, water en wind. Boek een natuurcamping in Nederland en ontdek alle ongerepte plekjes dicht bij huis. Met of zonder kinderen, er zijn heel veel mogelijkheden om een dagje of weekend te ontspannen in de Nederlandse natuurparken. De natuur in Nederland is verrassend!

Natuurcamping aan zee Nederland

Zoek je een natuurcamping aan zee in Nederland? Dan vind je hier vele campings in de natuur. Met het strand, de duinen en de golven in de buurt zul je je geen moment vervelen tijdens je natuurvakantie op één van de leuke natuurcampings in Nederland. Elke camping heeft zijn een eigen, unieke identiteit en aandacht voor de natuur, gastvrijheid en kwaliteit. Verblijf op een camping aan zee en geniet van een lange strandwandeling of een weekendje uitwaaien aan zee. De kilometers lange stranden van Nederland zorgen gegarandeerd voor een prettige vakantie met zijn tweetjes of het hele gezin.

De mooiste groene plekjes in Nederland

  • Een van de 20 nationale natuurparken, zoals de Veluwe
  • De Nederlandse Noordzeekust en de Waddeneilanden
  • Het Markermeer, het IJsselmeer en de Biesbosch