Adverteren op Natuurcamping.nl

Camping op natuurcamping.nl

Plannen om uw (kleine) natuurcamping te adverteren? Bent u van mening dat uw camping past in het profiel aan campings dat u kunt terugvinden op deze website? Denkt u dat u met een vermelding van uw camping op natuurcamping.nl de beoogde kampeerders trekt? Dan nodigen wij u uit uw camping aan te melden. Voor meer informatie, kunt u ons ook een e-mail sturen.

Cijfers

Op natuurcamping.nl vindt men de leukste campings in de natuur van Nederland en andere Europese landen. De afgelopen jaren zijn wij gestaag gegroeid.

 • Bereik 2023: 361.000 bezoekers
 • Bereik 2022: 223.000 bezoekers
 • Bereik 2021: 152.000 bezoekers
 • Bereik 2020: 96.000 bezoekers
 • Bezoekers: 65% vrouw / 35% man
 • Leeftijd: 45-65+ jaar. Ook in de leeftijdsgroep 25-34 jaar zien wij meer en meer interesse ontstaan.

Inhoud van de vermelding

Om uw natuurcamping te presenteren bieden we een zo compleet mogelijke vermelding op onze website.

Een goede eerste indruk.

De vermelding bestaat uit een eigen pagina op onze website met daarop alle basisgegevens van uw camping: beschrijving van de camping en omgeving (geoptimaliseerd voor Google), link naar de eigen campingwebsite, alle kenmerken op een rij, telefoonnummer en adresgegevens, contactformulier gekoppeld aan het e-mailadres van de camping, foto’s (maximaal 26 stuks), video en een kaart met de locatie van de camping. Uiteraard kunt u de camping koppelen aan uw eigen regio, populaire gebieden en alle interessante kampeerthema’s, die wij aanbieden op de website.

Wat doen wij?

Onze redactie maakt en optimaliseert uw vermelding op onze website voor onze bezoekers en Google. Wij gebruiken hiervoor SEO optimalisatie en zetten SEA in om uw camping zo zichtbaar mogelijk te maken. Uiteraard gebruiken wij hierbij ook social media. Tenslotte investeren wij veel in kennis, marketing, unieke content, klanttevredenheid, gebruiksvriendelijkheid en nieuwe software om de website en ons netwerk verder te laten groeien.

Criteria voor een vermelding

Bij de beoordeling of uw camping een vermelding kan krijgen op natuurcamping.nl maken wij gebruik van onderstaande criteria. U hoeft en zult zeer waarschijnlijk niet aan alle criteria voldoen om toch in aanmerking te komen voor een vermelding.

# Natuurlijke ligging

De camping heeft een natuurlijke “groene” ligging in de mooiste landschappen, weg van alle drukte. We hebben het hier niet per definitie over alleen kleine campings of campings met sobere voorzieningen. Campings met enig comfort en goed sanitair doen niet af aan de groene beleving op een natuurcamping.

# Aandacht voor rust

De meeste gasten van natuurcampings zijn over het algemeen rustzoekers. De campings hebben daarom geen grootschalige animatie, rumoerige speeltuinen en lawaaierige kantines. De aanwezigheid van een kleine keuken en een zwembad (met een menselijke maat) wordt door onze bezoekers daarentegen wel degelijk gewaardeerd.

# Kindvriendelijk

Ook kinderen voelen zich thuis op een natuurcamping. Daarom vind je op natuurcampings (meestal in de schoolvakanties) kleinschalige voorzieningen en kinderactiviteiten, zoals eenvoudige animatie (bonte-avond), een zandbak, trampoline, schommel en kunnen de kinderen op sommige campings hutten bouwen en meedoen aan een speurtocht in de natuur.

# Oog voor duurzaamheid

Steeds meer eigenaren van een natuurcamping kiezen voor een vorm van duurzaam ondernemen. Er wordt gezocht naar een mooi evenwicht tussen economische, ecologische en sociale belangen. Denk hierbij aan het gebruik van groene energie, duurzame verlichting, waterbesparend sanitair, biologische producten uit eigen tuin of afval scheiden.

Kosten van een vermelding

 • € 89 ex btw voor campings tot 65 plaatsen.
 • €134 ex btw voor campings mer meer dan 65 plaatsen.

* Onder “plaatsen” verstaan wij de optelsom van alle kampeerplekken en de verschillende huuraccommodaties.

Een online vermelding van uw camping op natuurcamping.nl is niet gratis en kost € 89 voor een jaar voor campings met maximaal 65 plaatsen en € 134 voor campings met meer dan 65 plaatsen. Bedrijven in Nederland en bedrijven binnen de EU zonder een BTW-nummer zijn ook btw (21%) verschuldigd. Voor BTW-plichtige bedrijven in het buitenland binnen de EU, brengen wij geen BTW in rekening. Absolute voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat u een geldig buitenlands BTW-nummer heeft.

Extra zichtbaarheid!

Wilt u dat uw camping eruit springt tussen alle campings op natuurcamping.nl? Dan hebben wij twee blikvangers: toppositie en camping in beeld. Daarnaast kunt u gebruik maken van een doorplaatsing op andere websites in ons netwerk of partner worden van natuurcamping.nl.

Uw camping mag gezien worden.

 1. Toppositie: de camping staat 12 maanden prominent boven aan de overzichtspagina’s, € 250 ex btw.
 2. Uitgelicht: de camping staat 12 maanden op de homepage of een pagina naar wens, € 250 ex btw.
 3. Doorplaatsing: vermelding op een andere site uit het Reiscompany netwerk, per extra site € 45 ex btw.

Vermelding beëindigen

Als u uw vermelding wilt beëindigen, volstaat het om daarvan aan het einde van een lopend kalenderjaar een bericht te sturen (per e-mail, telefonisch of eventueel schriftelijk). Overigens gaan wij uit van een doorlopende vermelding.

Nu aanmelden