Aanbevolen regio's en populaire streken in Spanje

Andalusië

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. De regio grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Geniet van de Spaanse zon, de prachtige landschappen, authentieke dorpen en de lange kustlijn.

Aragón

Aragón ligt in noordoosten van Spanje en grenst in het noorden aan Frankrijk (Pyreneeën). Het is een van de mooiste streken van het noordoosten van Spanje met hoge bergtoppen, steppes, kastelen, authentieke dorpjes en riviervalleien.

Asturië

Asturië ligt in het noordwesten van Spanje, tussen het Cantabrisch Gebergte en de Cantabrische Zee. Je vindt hier rust, prachtige natuur, een bergachtig achterland (waar beren voorkomen), stranden en onbedorven baaien.

Balearen

De Balearen is een eilandengroep van in totaal zes Spaanse eilanden in de Middellandse Zee, ten oosten van het Spaanse vasteland. Op de eilanden vind je ruige landschappen, prachtige baaien en schitterende stranden!

Baskenland

Baskenland bevindt zich aan de Atlantische Oceaan in het noorden van Spanje, ten westen van de Pyreneeën en de grens met Frankrijk. Het is een van de groenste regio’s van Spanje met bergen, baaien en valleien aan de kust.

Cantabrië

Cantabrië ligt in Noord-Spanje aan de Cantabrische Zee. Geniet tijdens een vakantie van de prachtige kust met zandstranden en kliffen en glooiende landschappen, valleien en hoge bergen in het binnenland.

Castilië-La Mancha

Castilië-La Mancha ligt in het midden van Spanje. De regio staat bekend als het land van Don Quijote. Het is een boeiende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Je vindt er enkele berggebieden en onvergetelijke steden.

Castilië en León

Castilië en León is de grootste regio van Spanje, en ligt in het noordwesten. Dit is puur Spanje met veel natuurschoon plus een rijk cultureel verleden. Je vindt hier een echte tapas- en wijncultuur en historische steden.

Catalonië

Catalonië ligt in het uiterste noordoosten van Spanje aan de Middellandse Zee en grenst aan Frankrijk. Je vindt er een grote verscheidenheid aan landschappen, fauna en flora. Ideaal dus voor natuurliefhebbers en actieve reizigers!

Extremadura

Extremadura is een regio in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal. In het heuvelachtig, ongerepte gebied vind je prachtige fauna en flora, zoals bijzondere vogelsoorten, reptielen en insecten, bergen en dorpjes.

Galicië

Galicië ligt in het uiterste noordwesten van Spanje. Hier eindigt de pelgrimsroute in Santiago de Composte. Ontdek de prachtige natuur van de groenste regio van Spanje met zijn lange kustlijn en talloze natuurgebieden!

Madrid

Madrid ligt in hartje Spanje. Het is zowel een regio als provincie en de regio waar zich de Spaanse hoofdstad Madrid bevindt. Rondom de stad Madrid vind je veel natuurschoon en kun je prachtig wandelen.

Murcia

Murcia is een regio in het zuidoosten van Spanje en ten noordoosten van Andalusië, bij de Middellandse Zee. Je vindt hier nog authentieke en ongerepte natuur, natuurreservaten en bijzonder cultureel erfgoed.

Navarra

Navarra ligt in het noorden van Spanje, ten oosten van Baskenland. Het is een ideaal gebied voor vogelliefhebbers en een vakantie in de natuur. Het afwisselende landschap bestaat uit hooggebergte tot aan droge steppegebieden.

La Rioja

La Rioja is een groene regio in het noorden van Spanje. Ontdek het de prachtige landschappen van bergen, valleien, bossen, kloven en rivieren. Met natuurlijk het bekendste wijngebied van Spanje, de Rioja wijnstreek!

Valencia

Valencia ligt in het Midden-Oosten van Spanje aan de Middellandse Zee. Het is een uitstekende keuze om een stedentrip in Valencia te combineren met de prachtige natuur, stranden en rotsachtige gebieden.

Spaanse costa's (kust)

De Spaanse costa’s zijn in totaal bijna 5000 km lang. De bekendste zijn de Costa Brava, Costa del Sol, Costa Dorada, Costa de la Luz, Costa Blanca en Costa de Almeria. Naast stranden vind je rondom de costa’s prachtige ongerepte natuur.

Spaanse Pyreneeën

Houd jij van wandelen, ruige bergen, groene dalen en diepe ravijnen? Dan is een vakantie op een natuurcamping in de Pyreneeën ideaal voor jou! Het is een paradijs voor wandelaars, fietsers, bergbeklimmers, vogelkijkers en rafters.

Natuurvakantie in Spanje

Natuurkamperen in Spanje

Kamperen in de bergen, aan zee, dicht bij een rivier of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Spanje. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Spanje je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.