Kamperen in Drenthe? Geniet van een onvergetelijke vakantie op Camping 't Vlintenholt. Kamperen in het bos van Staatsbosbeheer.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 160
Huuraccommodaties: 5
Kampeerterrein: 16 ha

Welkom bij Camping ’t Vlintenholt

Natuurcamping ’t Vlintenholt, een voormalig terrein van Staatsbosbeheer, ligt in de boswachterij Odoorn op de Drentse Hondsrug. Het kampeerterrein van 18 hectare ligt in het bos, tussen de dieren, kortom midden in de natuur! Op de autovrije groene camping kampeert u tussen metershoge sparren en eiken. De ruime kampeerplekken liggen verscholen in het groen en bieden meer dan genoeg privacy tijdens het kamperen in Drenthe. De kampeerplaatsen zijn verdeeld over diverse knusse kampeervelden. Het sanitairgebouw heeft een vegetatiedak en het douchewater wordt met zonnecollectoren verwarmd. Wel het kampeergevoel, maar toch meer luxe en comfort? Op de natuurcamping in Drenthe kunt u ook overnachten in een boomhut of in de boshut. Voor groepen is er tevens een groepsaccommodatie beschikbaar. De accommodatie is in de stijl van een Canadese loghouse en geschikt voor 40 personen. Natuurlijk mag uw hond mee op vakantie. Op een deel van de camping bent u van harte welkom met uw hond. De camping leent zich goed voor een weekendje weg en is ideaal voor families met avontuurlijke kinderen en rustzoekers.

Kinderen genieten op Camping ’t Vlintenholt

Kinderen kunnen zich op de camping vrij bewegen. Voor de kinderen heeft camping ’t Vlintenholt een gezellige kidsclub. Hier worden passende activiteiten georganiseerd, zoals beestjes zoeken, speurtocht, knutselen en gezelschapsspelletjes. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuin of in de bossen op de camping! Het bouwen van boomhutten, op zoek gaan naar bijzondere dieren en planten en verstoppertje spelen tussen de dichte struiken zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Het dierenleven rondom het terrein is rijk. Eekhoorns, reeën, vossen, dassen, steenmarters en veel vogelsoorten lopen en vliegen er vrij rond.

Natuurlijk kamperen in Drenthe

De camping ligt op de Hondsrug. Achter de camping vind je op 2 kilometer een prachtig heideveld, veel bossen en een glooiend landschap. Wandelen, mountainbiken en fietsen is direct mogelijk vanaf de camping. Op fietsafstand liggen verschillende kleine dorpjes en de hunebedhighway loopt langs ’t Vlintenholt. Op 2 kilometer van de camping vind je een prachtig openluchtzwembad maar ook de Kibbelkoele en het Nije Hemelrieke zijn heerlijke zwemplassen om te bezoeken. Iets verder weg vind je Emmen (circa 30 minuten fietsen). In Exloo en Orvelte kun je kabouterland, schaapskooi en zoo bizar kunt bezoeken. In Borger, een gezellige plaats, kun je het grootste hunebed bezoeken. Ook is het bezoek aan het Veenpark de moeite van het bezoeken waard. Bij de receptie van ’t Vlintenholt kunt u informeren naar de mogelijkheden aan uitjes en activiteiten in en rond de gemeente Odoorn.

We hebben de beste opties voor Camping 't Vlintenholt voor je op een rijtje gezet:

Camping ’t Vlintenholt

Nederland Drenthe Odoorn

Borgerderweg 17 7873 TC Odoorn

+31 (0)6 10044929
Duits, Engels, Nederlands
Pasen - herfstvakantie

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.