Algemene gegevens

Staanplaatsen: 45
Huuraccommodaties: 9
Kampeerterrein: 3 ha
Hoogte: 675 m

Les Trexons, kamperen in het groen

Welkom op de 2 sterren natuurcamping Les Trexons, gelegen in de groene Vogezen. Op Les Trexons kun je komen kamperen in het groen met een eigen tent, caravan of kleine camper. De natuurcamping in de Vogezen heeft 45 kampeerplaatsen. De plekken zijn ruim (gemiddeld 120 m²), groen en gevarieerd in ligging. De groene camping bestaat uit een groot veld, een hoger gelegen kampeerveld met meer bomen en een gedeelte waar de plekken met meer begroeiing. Er zijn plaatsen met vrij uitzicht en plaatsen die meer privé bieden. Op iedere plaats is het mogelijk elektriciteit te gebruiken (6 A). Het water op het terrein is drinkbaar. Centraal gelegen vind je het gerenoveerde sanitairgebouw, met toiletten, gratis (familie)douches en afwasgelegenheid. Ook is het mogelijk op Les Trexons een ingerichte De Waard-tent te huren, een caravan of hutje (hutjes voornemens per 2021).

Ontdek de natuur

Een heerlijke kampeerplaats voor iedereen die graag buiten speelt, tot rust komt in een natuurlijke omgeving of graag een sportieve invulling geeft aan de vakantie. De natuur ontdekken en elkaar kunnen ontmoeten speelt bij Les Trexons een belangrijke rol. De camping is daarop ingericht met onder andere een vijver, een speelbos, een kleine fruitpluktuin, ruime en groene kampeerplaatsen, een kampvuurplaats waar men ’s avonds verhalen kan vertellen, broodjes roosteren en naar de sterren kan kijken.

Kamperen in de Vogezen

Les Trexons ligt net buiten het dorp Gerbépal, aan het begin van de Hoge Vogezen, op zo’n 675 meter hoogte. De directe omgeving bestaat uit bossen, beken en akkers en is bergachtig. Vanaf de natuurcamping loop je zo de bossen in. In de buurt liggen enkele kleine (biologische) boerderijen. Op 8 km afstand ligt het kleine stadje Gérardmer, voorheen bekend als badplaats met haar grote meer. Dit gebied leent zich uitstekend voor een actieve vakantie, ontdekkingstochten in de natuur.

Mooie bossen en schone lucht

Voor velen is de Vogezen een gebied waar men, op weg naar het zuiden, doorheen reist. Maar als vakantiebestemming worden de Vogezen ook zeer gewaardeerd met haar schone lucht, sprookjesachtige bossen, beken en prachtige meren en vennen. De Vogezen is een departement in het Noordoosten van Frankrijk en onderdeel van de voormalige regio Lotharingen, maar ook de benaming van de bergketen en natuurgebied. De Vogezen bestaan uit de Hoge – en de Lage Vogezen. De Vogezen grenst aan de Elzas. Beide gebieden kennen een rijke historie waar veel herinneringen liggen aan de eerste wereldoorlog.

We hebben een aantal opties voor Camping Les Trexons voor je op een rijtje gezet:

Laagseizoen Voorseizoen Hoogseizoen Verblijf

Camping Les Trexons

Frankrijk Lorraine Vogezen Gerbépal

36 Les Trexons, 88430 Gerbépal

+33 (0)3 29 50 74 92
Duits, Engels, Frans, Nederlands
eind april - begin oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.