Aanbevolen regio's in Zwitserland

Bern

Bern is een kanton in het midden van Zwitserland. De gelijknamige stad Bern is de hoofdstad van het kanton. De vakantieregio is geweldig voor mooie wandelingen door de bergen. Ontdek de prachtige natuur, authentieke bergdorpjes, groene alpenweides en de schitterende bergmeren.

Jura

Jura is een kanton in het noordwesten van Zwitserland. De Jura is zeer divers, maar vooral bekend om het Juragebergte aan weerszijden van de grens van Frankrijk en Zwitserland. In de Jura is het prachtig wandelen langs watervallen, slaperige dorpjes, zoals Baume-les-Messieurs, meren, rotspartijen en ketelvalleien.

Meer van Genève

Het prachtige meer van Genève is een groot meer op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Wist je dat het meer op sommige plekken 310 meter diep is? Het meer dat ingesloten ligt tussen de Jura en de Alpen wordt gevoed door de Rhône rivier en is populair onder watersporters en wandelaars.

Wallis

Wallis bevindt zich in het zuidwesten van Zwitserland en beslaat het overgrote deel van het Rhônedal. Het kanton bestaat voor het grootste gedeelte uit hooggebergte met prachtige landschappen, beroemde bergen en gletsjers als de Jungfrau, Aletschgletsjer (23 km), de Dom (4545 m) en de beroemde Matterhorn (4478 m).

Ticino

Ticino is het zuidelijkste kanton van Zwitserland en is vernoemd naar de gelijknamige rivier. De regio s de toegangspoort tot het zuiden en geliefd om zijn charme, lifestyle en Italiaanse taal. Alles ademt hier Italië! Ontdek de prachtige bossen, de Ticiner Alpen (3402 m) en prachtige dalen. In het zuiden vind je het meer van Lugano en Maggiore.

Graubünden

Graubünden is het oostelijkste en grootste kanton van Zwitserland. De regio is zeer bergachtig en bekend door de kronkelige spoorlijnen van de Rhätische Bahn. Ontdek de hoge passen, schitterende uitzichten en mooie plaatsen als Sankt Moritz en Davos. Je kunt hier prachtig wandelen en mountainbiken.

Vaud

Vaud is een kanton in het westen van Zwitserland dat in het westen grenst aan Frankrijk. In het zuiden van de regio vind je het meer van Genève, en ten noorden het Lac de Neuchâtel. In de heuvelachtige streken worden druiven geteeld. Vaud is na Wallis de grootste wijnproducent van Zwitserland.

Zürich

In het centrum van Zwitserland ligt het kanton Zürich. De gelijknamige stad Zürich is de hoofdstad van het kanton. De stad ligt aan de prachtige Zürichsee en de rivieren Limmat en de Sihl. Je vindt hier heuvels, rustige bossen, heldere meren en rivieren, schilderachtige dorpjes op een steenworp afstand van de Alpen.

Luzern

Centraal in Zwitserland ligt het kanton Luzern. Centraal-Zwitserland wordt ook wel de Riviera wordt genoemd. De regio kent talloze steden en bezienswaardigheden, hoge bergen, kastelen en uitgestrekte landschappen. Het hoogtepunt is het Vierwoudstrekenmeer (Meer van Luzern). De vorm van het meer lijkt op een fjord.