Aanbevolen deelstaten en populaire streken in Duitsland

Beieren

In het zuidoosten van Duitsland vind je Beieren. Je vindt in Beieren eindeloze bossen, machtige bergketens afgewisseld met glooiende heuvels, grote en kleine bergmeren, bergpanorama’s en een indrukwekkende flora en fauna.

Duitse Alpen

De Duitse-Alpen, in het zuidoosten van Duitsland, zijn de ideale bestemming voor een heerlijke ski- of wandelvakantie in de natuur. Ontdek de diversiteit aan landschappen, de mooiste natuurparken, prachtige bergen en meren.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud (Schwarzwald) is een dichtbebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de rivier de Rijn en aan de Franse grens.

Duitse kust

Duitsland heeft in het noorden een prachtige kustlijn. De Duitse kust is opgedeeld in de Noordzee (Waddengebied) en de Baltische Zee. Je vindt langs de Duitse kust lange zandstranden, natuurgebieden en mooie kustplaatsjes.

Duitse meren

In Duitsland vind je verschillende mooie berg- en recreatiemeren omgeven door spectaculaire landschappen. De Duitse meren zijn een ideale bestemming voor een vakantie aan het water, zwemmen, wandel- of fietsvakantie.

Duitse natuurgebieden

Ontdek de schitterende natuur van Duitsland! In Duitsland vind je mooie natuurgebieden, zoals het Harz gebergte, de Moezelstreek, Zugspitze, het Bayerische Wald, het Nationaal Park Sächsische Schweiz en het Zwarte Woud.

Duitse Waddeneilanden

Het Duitse Waddengebied loopt van Borkum in het zuidwesten tot Sylt in het noordoosten. Op alle Duitse Waddeneilanden vind je heerlijke stranden, mooie natuur, duinen en kwelders, en er heerst een zeeklimaat.

Saksen

Saksen ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Polen en Tsjechië. Het gebied bestaat uit middelgebergte met veel bossen en is een ideale bestemming voor wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, klimmen en wintersportactiviteiten.

Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt is een deelstaat in het midden van Duitsland. Aan natuur geen gebrek in Saksen-Anhalt! Ontdek de kleurrijke heidevelden, bossen, het Harz gebergte, wijngaarden de moerasvlakten en mooie rivierlandschappen.

Saksisch Zwitserland

Saksisch Zwitserland is de naam voor het Duitse gedeelte van het Elbsandsteingebergte tussen Dresden en de Tsjechische grens. Het Nationaal Park Sächsische Schweiz is een prachtig natuurgebied in Duitsland!

Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein is de noordelijkste deelstaat van Duitsland. Geniet van het strand en de zee, de meren en heuvels. Je vindt hier het grootste nationaal park van Midden-Europa, het Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer.

Nedersaksen

In het noordwesten van Duitsland vind je Nedersaksen. De deelstaat heeft maar liefst 17 parken en reservaten om te ontdekken, waarvan twee nationale parken: Nationaal Park Harz en de Duitse Waddeneilanden.

Noord-Duitsland

Tot Noord-Duitsland rekenen we de deelstaten: Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voor-Pommeren. Je vindt hier prachtige natuur, lange zandstranden, de Noordzee en de  Oostzee en een aantal Duitse Waddeneilanden.

Hamburg

In het noorden van Duitsland ligt de Hanzestad Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland, die zelf een deelstaat vormt. Hamburg is een groene stad en een prima vertrekpunt om het landschap buiten de stad te ontdekken.

Hessen

Hessen ligt in het midden van Duitsland. Deze deelstaat heeft een omvangrijke wijncultuur, een uitgestrekte natuur en sprookjesachtige kastelen. Natuurliefhebbers, wandel- en fietsliefhebbers en watersportliefhebbers zijn hier op de juiste plek.

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat in het westen van Duitsland. Nergens in Duitsland liggen industriële en landelijke gebieden zo dicht bij elkaar. Een gevarieerd gebied met veel natuur en mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.

Oost-Duitsland

Oost-Duitsland bestaat uit 5 deelstaten, ieder met zijn eigen landschappen en natuur. Volg de Elbe rivier, ontdek de oerbossen van Thüringen, het Saksische Schweiz, de Oostzee en het prachtige merengebied van Mecklenburg-Vorpommern.

Mecklenburg-Voor-Pommeren

In het noordoosten van Duitsland vind je Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het grenst in het noorden aan de Oostzee en in het oosten aan Polen. Een prachtig gebied met mooie natuur, oneindige stranden en het enorme merengebied.

Midden-Duitsland

Met Midden-Duitsland bedoelen wij het gebied binnen de deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt.

Moezelstreek

De Moezelstreek is een populaire bestemming onder natuurliefhebbes. De streek strekt zich uit van Trier tot Koblenz. Je vindt in de Moezelstreek een adembenemend groen en bosrijk landschap, wereldberoemde wijnen en mooie vergezichten.

Brandenburg

Brandenburg is een deelstaat in het oosten van Duitsland. Het is een relatief dunbevolkte deelstaat, die georiënteerd is op de stad Berlijn. Brandenburg heeft een glooiend landschap en is rijk aan natuurgebieden, bossen en meren.

Bremen

De deelstaat Bremen wordt gevormd door de mooie stad Bremen in Noord-Duitsland en de Bremerhaven. Je kunt hier cultuur, kunst, landschap en natuur met elkaar combineren tot een serie buitengewone uitstapjes.

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts grenst aan de landen België en Luxemburg. In het noorden ligt de Vulkaaneifel, een natuurgebied met verschillende kratermeren. Je vindt er heuvels en uitgestrekte bossen met her en der rotspartijen en watervallen.

Saarland

In het zuidwesten van Duitsland ligt Saarland. Het gebied grenst aan Frankrijk en Luxemburg. De elementen bos en water drukken een stempel op het Saarland en bieden een grote veelzijdigheid aan recreatiemogelijkheden.

De Eifel

De Eifel is het oostelijke deel van de Ardennen, ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. In de Eifel vind je open vlaktes, donkere bossen, mooie paden, indrukwekkende uitzichten en natuurlijk stuwmeren.

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg ligt in het zuidwesten van Duitsland. Het is de regio van het Zwarte Woud, de Bodensee en Schwäbischer Alb. Uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, heerlijke wijnen, burchten, kastelen en historische steden.

Thüringen

De Vrijstaat Thüringen is een deelstaat in het midden Duitsland. Het is een heus paradijs voor een actieve vakantie in de natuur. Ontdek het bekendste natuurgebied van Duitsland Het Thüringer Wald, bergen, dalen, meren en rivieren.

Sauerland

Het Sauerland is een gebied in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het Sauerland is een streek met uitzonderlijk natuurschoon. Ontdek de middelhoge bergen, stuwmeren, grotten en historische stadjes.

West-Duitsland

Met West-Duitsland bedoelen we de deelstaat Noordrijn-Westfalen, verder ook nog Rijnland-Palts en Saarland. Je vindt hier mooie natuur, in het Sauerland bijvoorbeeld en in het Nationaal Park de Eifel in het Zuiden.

Zuid-Duitsland

In het zuiden van Duitsland vind je Het Beierse Woud, Beierse Alpen en de Allgäu in Beieren, het Zwarte Woud en de Bodensee in Baden Württemberg. Natuurliefhebbers halen hun hart op in de bergen en bij de meren.

Natuurvakantie in Duitsland

Natuurkamperen in Duitsland

Kamperen in het bos, dicht bij een rivier, in de bergen of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Duitsland. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met dammetjes in de rivier of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Duitsland je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

Natuur in Duitsland

Duitsland heeft zoveel mooie plekken! Van het Zwarte Woud en Beieren tot de Moezel en de Bodensee.

De mooiste natuurplekjes van Duitsland

  • De Moezel met zijn wijngaarden en kastelen aan de rivier
  • De uitgedoofde vulkanen en eeuwenoude dorpen in de Eifel
  • De hoge bergtoppen van Beieren en sprookjesachtige kastelen
  • Het Zwarte Woud met beboste bergen en pittoreske stadjes
  • Het grootste meer van Duitsland: de Bodensee
  • De indrukwekkende natuur en historische kunststeden in Thüringen