Aanbevolen regio's en populaire gebieden in Slovenië

Centraal Slovenië

Niet geheel in het midden van Slovenië, maar wel centraal tussen de kust, de Julische Alpen en Oost-Slovenië. Het landschap van Centraal Slovenië is groen, je vindt er bossen en laaggebergte. Kortom veel rust en natuurschoon!

Julische Alpen

Julische Alpen, of de Sloveense Alpen, zijn vernoemd naar de Romeinse heerser Julius Caesar. In de zomer zijn de Julische Alpen het decor van hike- en kayaktochten door de wilde natuur en in de winter kun je hier skiën.

Meer van Bled

Het Meer van Bled is een prachtig meer in de regio Gorenjska tussen de bergketen Karawanken en de hoge bergtoppen van de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië bij de plaats Bled.

Oost-Slovenië

Oost-Slovenië is een veelzijdige regio. Je vindt in dit deel van Slovenië een vlak boerenland met kastelen en kerken, historische steden, wijngaarden, natuurlijke spa’s en met sneeuw bedekte bergtoppen en idyllische Alpenvalleien.

Sloveense Rivièra

De Sloveense Rivièra ligt in het zuidwesten van Slovenië aan de Adriatische Zee. De kustlijn van Slovenië is nog net geen 50 kilometer lang. Je vindt hier rustige stranden, rotspartijen, baaitjes en mediterrane havenstadjes.

Baai van Piran

De Baai van Piran is een baai in het noorden van de Adriatische Zee die deel uitmaakt van de Golf van Triëst.

Kamperen in Slovenië

Genieten van de prachtige natuur

Slovenië is wat minder bekend als kampeerland, maar daarom niet minder leuk en mooi! Op een camping in Slovenië is het heerlijk genieten van de prachtige natuur in de omgeving, maar ook op de camping is er meer dan voldoende vermaak.

Accommodatie of eigen tent?

Het mooie Slovenië heeft prachtige campings door het hele land. Wil je een eigen kampeermiddel meenemen, dan vind je altijd wel een geschikte natuurcamping met een goede plaats voor een tent, caravan of camper. Heb je geen eigen kampeermiddel? Kies dan voor het gemak van een accommodatie.

Toon alle campings Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Gorenjska & Meer van Bled

Het Meer van Bled is een meer in de streek Gorenjska tussen de Karawanken en de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië bij de plaats Bled.

Osrednjeslovenska & Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad en grootste stad van Slovenië. Het stedelijke gebied heeft ca. 280.000 inwoners en is gelegen aan de rivier de Ljubljanica.

Goriška

Een streek die je het beste kunt vergelijken met Toscane, maar dan nog rustiger! Het gebied is een lappendeken van kleine wijngaarden.

Natuurvakantie Slovenië

Natuurkamperen in Slovenië

Kamperen in de bergen, aan zee, een meer, dicht bij een rivier of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Slovenië. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Slovenië je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.