Aanbevolen deelstaten en populaire gebieden in Oostenrijk

Burgenland

In het uiterste oosten van Oostenrijk vind je de regio Burgenland. Het gebied grenst grotendeels aan Hongarije. Je vindt hier vooral vlakke, uitgestrekte landschappen, maar tref je ook heuvelachtige landschappen en wijngaarden.

Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk vind je Karinthië. Het gebied grenst aan Italië en Oostenrijk. In Karinthië vind je imposante bergen, heldere bergmeren en weiden van bloemen. Ideaal voor een actieve vakantie in de natuur!

Salzburg

In het midden van Oostenrijk ligt de deelstaat Salzburg. In Salzburgerland vind je prachtige natuurlandschappen, glooiende almen, mooi gelegen meren, zoals Zell am See, en natuurlijk de betoverende stad Salzburg.

Neder-Oostenrijk

In het noordoosten van Oostenrijk, rondom de hoofdstad Wenen, vind je Neder-Oostenrijk. Je vindt hier 4 totaal verschillende landschappen. Agrarische hoogvlakte, uitgestrekte bossen, wijngaarden en prachtige boomgaarden.

Opper-Oostenrijk

In het noordoosten van Oostenrijk ligt Opper-Oostenrijk. De regio grenst aan Duitsland en Tsjechië. Je vindt er bergen, golvende heuvels, meren, ruime dalen en historische stadjes. Het gebied is tevens een topplek om te wandelen.

Stiermarken

In het zuidoosten tref je Stiermarken. Je vindt er maar liefst 7 natuurparken en het nationale park Gesäuse. De natuur is overweldigend door de grote afwisseling, bergen, spiegelgladde meren, metershoge watervallen en wijngaarden

Tirol

In het westen ligt misschien wel de bekendste deelstaat van Oostenrijk. In Tirol vind je, volgens sommige toeristen, de mooiste natuur, de hoogste bergen en meeste wandel- en fietsmogelijkheden van Oostenrijk.

Vorarlberg

In het uiterste westen, tussen de Bodensee en de Arlberg, tref je de kleine deelstaat Vorarlberg. Het gebied staat bekend om zijn veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen en de bijzondere mix tussen oude en moderne architectuur.

Zillertal

In het hart van Tirol vind je het populaire Zillertal. Het Zillertal is een van de meest veelzijdige vakantieregio’s in Oostenrijk. Wintersport of zomervakantie? Hier vind je het allemaal: in de zomer wandelen en in de winter skiën!

Natuurvakantie in Oostenrijk

Natuurkamperen in Oostenrijk

Kamperen in de bergen, in een woud, dicht bij een rivier of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Oostenrijk. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Oostenrijk je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.