Alle foto's

Natuurcamping Landgoed de Barendonk

Ten zuiden van Nijmegen, in het land van Cuijk, ligt ons eeuwenoude familielandgoed De Barendonk. Door de Guardian in 2018 uitgeroepen tot een van de 20 mooiste natuurcampings van Europa! Beleef hier het “Goei Leven” in het groene, gastvrije Brabantse land. De kleinschalige natuurcamping in Beers ligt in het noordoosten van de provincie Noord-Brabant dicht bij linkeroever van de Maas, en is het hele jaar geopend. Wandel of fiets door ons prachtig gebied met historische landgoederen, kloosters en vestingsteden, de verrassende Raamvallei en de vogelrijke Kraaijenbergse plassen.
Het weidse kampeerterrein heeft besloten plaatsen op 4 veldjes. Er zijn negen Trekkershutten/ecolodges/tiny houses, waar kampeermiddelen naast kunnen staan. Ideaal voor “driegeneratiekamperen”. De plus Trekkershutten hebben een eigen toilet. De Comfort, Panorama en andere Tiny houses/ecolodges hebben een eigen toilet en douche. Er is een gezellige droogzitruimte en aparte kampvuurplek. Kinderen mogen vrij spelen met onze skelters en waterpomp met tobbes. Kabouterpad, koeienpad, en schatzoeken met GPS. Verwarmd sanitair, gratis warm water, toiletpapier, babybadje. U kunt prive sanitair apart bij reserveren. U vindt op natuurcamping Landgoed de BarendonK een goed uitgeruste keuken en broodjesservice in hoogseizoen.

Overzicht

Informatie  Tiny house /Ecolodge  Barelio:

  • Zitgedeelte met bank, tafel en krukjes
  • Keukenblok met inventaris, koelkast, magnetron en waterkoker (geen kooktoestel!)
  • slaapgedeelte met tweepersoonsbed (1.20 x 2.00)
  • slaapbank (0.70 x 2.00 )
  • Wasruimte met toilet, douche en wastafel
  • Terras met tafel en tuinstoelen
  • Kussens en dekbedden (graag zelf lakenpakket meebrengen, of bijhuren voor 7.50 per set)
  • Elektrische kachel
  • Huisdieren aangelijnd
  • zelf schoonmaken, anders € 25,00 per tiny house

De ruimte

Onze leuke ecolodge barelio is een zeer knus en romantisch huisje, met prachtig uitzicht; het voelt als een hotelkamer in de natuur. Bedlinnen en handdoeken zijn tegen meerprijs te huur.

Toegang voor gasten

Bedlinnen en handdoeken zijn tegen meerprijs te huur.  Zelf schoonmaken, of door ons laten doen voor € 25 euro.

Het Land van Cuijk: een smeltkroes van heden en verleden

Steek de Maas over net onder Nijmegen en u belandt in het Land van Cuijk. Landgoed de Barendonk ligt in een natuurrijke omgeving tussen de dorpen Beers en Mill. Het landgoed is omringd met bossen en wateren en is rijk aan historie. Kenmerkend voor onze streek is de variatie aan bossen en beken, weilanden, wielen, boomgaarden en landerijen. In het Land van Cuijk komt u echt tot rust: ontdek de schoonheid van het coulisselandschap, grazende koeien, konijntjes in en bos en weidende Holsteinkoeien.

Prachtig landgoed in Brabant

Het landgoed de Barendonk heeft een oppervlakte van circa 50 hectare, met in het midden het Grote Huis. Op het landgoed combineren wij het runnen van een melkveebedrijf en een recreatiebestemming. Onze gasten kunnen daarom zelf een kijkje op de boerderij nemen.

Hier ontdekt u Brabant op z’n best

Rondom het landgoed vindt u de dorpen Beers, Mill, Cuijk en het stadje Grave. Met name Cuijk is historisch interessant: het is een van de eerste nederzettingen van de Romeinen in Nederland. Verder heeft Cuijk een mooi winkelcentrum, de fraaie Martinuskerk en het Romeinse Museum Ceuclum. Bij Cuijk neemt u makkelijk de pont om te wandelen op de Limburgse Mookerheide.

Fietsen langs Land van Cuijkse dorpjes

Onze gasten verbazen zich vaak over de mogelijkheden voor fietsen en wandelen. Vanuit de Barendonk kunt u direct fiets- en wandelroutes volgen door het meest afwisselende landschap van Nederland. Van bosrijke natuur tot het gastvrije Cuijk en de vestingstad Grave. Voor een kleine prijs (€7,50) kunt u fietsen huren voor volwassenen en (kleine) kinderen. Ook voor wandelaar is het goed toeven in het Land van Cuijk. De streek heeft een groot wandelknooppuntennetwerk langs alle hotspots van deze landelijke streek.
Tip: fiets het ‘rondje Grave’, een 45-kilometer lange fietstocht door landgoed Tongelaar, de historische stad Grave en langs de Kraaijenbergse Plassen.

Land van Cuijk, waterwereld

U kunt er niet omheen in het Land van Cuijk: water! Voor sportieve en luie vakantiegangers is het heerlijk genieten in het waterrijke Land van Cuijk. Watersporters halen hun hart op in de Kraaijenbergse Plassen en natuurliefhebbers genieten van de stilte aan het water bij De Kuilen. Op 9 kilometer van landgoed de Barendonk ligt het historische stadje Grave, bekend van de waterstanden. Het stadje leent zich bijzonder voor lekker slenteren langs de oude stadspanden, snoezige winkels en historische bezienswaardigheden. In de zomer is het lekker terrassen en ijsjes eten en kunt u genieten van de talloze bootjes op de baas. ’s Winters warmt u na een stadswandeling op in een van de knusse eetcafés.

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor 3p Tiny House – hotelkamer in de natuur voor je op een rij gezet.

3p Tiny House – hotelkamer in de natuur
Nederland Noord-Brabant Beers

Millseweg 13, 5437NB Beers

Duits, Engels, Nederlands
hele jaar open

Contactformulier

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe