De groene Camping De Reeënwissel beschikt over veel faciliteiten en is gunstig gelegen in Drenthe aan het Nationaal park Drents Friese Wold.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 152
Huuraccommodaties: 17

Ardoer Camping De Reeënwissel

Camping de Reeënwissel is gelegen op de grens van de Drenthe en Friesland direct aan het Nationaal park Drents Friese Wold. In de omgeving van de camping vind je nog eens drie andere Nationale parken. De camping ligt nabij de toeristische dorpen Appelscha, Diever en Dwingeloo. Ook de Koloniën van Weldadigheid zijn vlakbij. Buiten de schoolvakanties is het genieten van de rust en de natuur. Tijdens de schoolvakanties verzorgt het animatieteam op de camping veel leuke activiteiten. Maar de camping is pas echt gespecialiseerd in paardrijden, mountainbiken en Active Games.

Kamperen in Drenthe

Er zijn wel meer campings in Drenthe, maar zelden zijn de voorzieningen zo compleet. Het kampeerterrein van de Reeënwissel is goed onderhouden en zeer ruim opgezet. De kampeerplaatsen liggen apart van de vaste plaatsen. Je staat dus niet tussen de stacaravans. Vanaf de camping loop je zo het nationaal park Drents Friese Wold in, zonder dat er een weg tussen loopt. Op de Reeënwissel hebben vind je vier soorten kampeerplaatsen: Comfortplaats. Basisplaats, Voordeelplaats en Camperplaats. Op de camping zijn geen aparte plaatsen voor campers. Op alle plaatsen kunnen dus ook campers staan. Naast kamperen kun je ook huren. Je vindt er ingerichte teneten, chalets en een heuse Boomhut XXL.

Brasserie De Reeënwissel

Bij Brasserie De Reeënwissel kun je in vakantieperiodes en weekenden terecht voor patat, snacks, pizza’s, plates, tosties, pannini’s, nacho’s, smoothy’s, (soft)ijs en milkshakes. En natuurlijk zijn er de vers gebakken broodjes en croissants voor het echte vakantie gevoel.

Kindercamping in Drenthe

Tijdens de schoolvakanties zijn er veel kinderen op Camping De Reeënwissel. Voor hen is dan ook genoeg te doen. De waterspeelplaats, het klauterbos, de kabelbaan, de overdekte speelkooi, de Active Games en natuurlijk het recreatieteam zijn gratis beschikbaar. En dan is er ook nog de manege en de mogelijkheid om te mountainbiken. Daarnaast zijn er ook spannende en sportieve activiteiten die op een heel eigentijdse manier gebracht worden.

Buitenbad en een recreatieplas

Gasten van Camping De Reeënwissel hebben altijd gratis toegang tot het direct naast de camping gelegen openlucht zwembad. Het zwembad is geopend vanaf Hemelvaart tot eind augustus. Het Blauwe meer is de mooiste recreatieplas van Drenthe en ligt op kleine fietsafstand van de camping. Voor toegang dient u een kaartje te kopen.

Wandelen en fietsen in Drenthe

Camping de Reeënwissel ligt in Drenthe, de Oerprovincie van Nederland. In dit stoere gebied vol met ruige ongerepte natuur kan je even terug naar wat echt belangrijk is. In het Drents-Friese Wold is ruim 130 kilometer wandelpad beschikbaar, verdeeld over meer dan 30 gemarkeerde rondwandelingen. Deze wandelingen vindt je ook terug op de wandelkaart van het nationaal park. Deze kaart is te koop bij o.a. de bezoekerscentra. Het Drents-Friese Wold kent een fijnmazig netwerk van fietspaden. Fietspaden zijn in 3 categorieën te onderscheiden; verharde paden, halfverharde paden en zandpaden voor ATB’ers. De meeste verharde paden zijn ook geschikt voor gebruik met een scootmobiel.

We hebben een aantal opties voor Camping de Reeënwissel voor je op een rijtje gezet:

Camping de Reeënwissel

Nederland Drenthe Hoogersmilde

Bosweg 23, 9423 TA Hoogersmilde

+31 (0)59 24 59 356
Duits, Engels, Nederlands

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.