Rustiek natuurkampeerterrein in een bosrijke omgeving met 50 ruime kampeerplaatsen en ingerichte huurtenten op het Landgoed De Hoevens in Brabant.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 53
Huuraccommodaties: 6

Welkom bij Landgoed De Hoevens

Zoek je een bijzondere kampeerbelevenis in één van de mooiste natuurgebieden van Brabant? Verscholen in de bossen van het eeuwenoude landgoed De Hoevens vind je een rustiek en autovrij natuurkampeerterrein met 50 ruime kampeerplaatsen en ingerichte huurtenten. Een heerlijke plek met de natuur als speeltuin voor jong én oud! Je hebt op De Hoevens de keuze uit verschillende typen ruime staanplaatsen. Of kies voor het gemak van een volledig ingerichte huurtent! Verspreid over het terrein vind je 2 sanitair gebouwen, waarvan er in 2019 één geheel is gemoderniseerd.

Sport en spel

Aan kinderen heb je geen kind op De Hoevens. Naast hutten bouwen en hout sprokkelen voor het kampvuur kunnen ze ook heerlijk zwieren en zwaaien in het speelbos. Met een tokkelbaan, schommels, glijbaan en een klimboom. Uiteraard is alles gemaakt van natuurvriendelijke materialen.

Natuurlijke zwem- en visvijver

Zin in een verfrissende duik? Verscholen tegen de bosrand ligt, vlakbij het natuurkampeerterrein De Hoevens, een natuurlijke zwem- en visvijver met strandje en waterpomp. Hier kunnen kinderen, onder toezicht van de ouders, lekker kliederen met zand en water. Op de ligweide is het heerlijk zonnebaden. Of misschien heb je wel zin een middagdutje in de schaduw van de oude eikenbomen. In het voorste gedeelte van de vijver mag gezwommen worden. Het achterste gedeelte is voor vissers. De kwaliteit van het water in deze vijver wordt regelmatig gecontroleerd.

Zomeractiviteiten en kampvuur

Tijdens de maanden juli en augustus organiseren we leuke zomeractiviteiten waarbij de beleving van de natuur steeds centraal staat. Bijvoorbeeld een kruidenwandeling of bijenpraat van onze imker. De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor de gasten die bij ons verblijven. Voor onze kleinste gasten is er ook een zandbak. Oudere kinderen leven zich uit met een potje volleybal of badminton op het volleybalveldje.Bij kamperen hoort natuurlijk een kampvuur. Op De Hoevens wordt dan ook regelmatig een vuur gemaakt op de kampvuurplek, midden op het hoofdveld. Uiteraard zorgen de kinderen voor het hout, dat gesprokkeld wordt in de omliggende bossen. Wie wil mag een liedje zingen of muziek maken op een zelf meegebracht instrument. Om 22.00 uur is het weer stil.

Fietsen in de omgeving

In de omgeving van De Hoevens is het heerlijk fietsen. Ongemerkt steek je stiekem de grens over, want België ligt vlakbij! Het bekende fietspad ‘t Bels Lijntje’, dat van Tilburg via enclavedorp Baarle-Nassau-Hertog naar Turnhout (B) loopt, ligt op 2 minuten fietsen. Via het fietsknoopuntensysteem kun je zelf de gewenste route en afstand uit stippelen.

We hebben een aantal opties voor Natuurkampeerterrein Landgoed De Hoevens voor je op een rijtje gezet:

Natuurkampeerterrein Landgoed De Hoevens

Nederland Noord-Brabant Alphen-Chaam Alphen

Goorstraat 4, 5131 RG Alphen

+31 (0)6 53 26 63 07
Duits, Engels, Nederlands

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.