No accomodations selected

Natuurvakantie in Kroatië

Natuurkamperen in Kroatië

Kamperen aan zee, dicht bij een rivier, op een eiland of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Kroatië. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Kroatië je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

Unieke mix van natuurschoon

Kroatië biedt een unieke mix van mediterrane flair met een rauwere Balkan-tint, van stranden en prachtige eilanden versus historische vestingsteden en idyllische havenplaatsjes. Met een azuurblauwe zee, een groen binnenland, volop Italiaanse invloeden in de historie en keuken én enkele van de mooiste natuurparken ter wereld.

De eilanden van Kroatië

De honderden eilanden voor de Kroatische kust nodigen uit voor een natuurverblijf aan fraaie witte kiezelstranden tussen helderblauwe rotsbaaien en overweldigend natuurschoon. Voor de kust van Istrië vind je de Brijuni-eilanden. De grootste en bekendste eilanden van Kroatië zijn de eilanden in de Kvarnerbaai. Dit zijn Krk (het gouden eiland), Cres, Rab en Lošinj. De eilanden voor de kust van Dalmatië zijn opgedeeld in noord- midden- en zuid Dalmatische eilanden. De Noord-Dalmatische eilanden in de regio Dalmatië strekken zich uit van het eiland Pag in het noorden, tot het eiland Zlarin voor de kust van Šibenik. De Midden-Dalmatische eilanden bevinden zich voor de kust van Split. De Zuid-Dalmatische eilanden bevinden zich ten noordwesten van de kust van Dubrovnik.

De mooiste plekken van Kroatië

  • Het schiereiland Istrië heeft mooie (kiezel)stranden en een (vrij) ongerept binnenland.
  • Het mooie Nationaal Park Plitvicemeren: meren, watervallen, dammen en bossen.
  • De prachtige Kvarnerbaai met de mooiste eilanden van Kroatië.
  • Het gouden eiland Krk, een van de mooiste eilanden, stranden, baaien en wijngaarden.
  • De kastelen, stranden en watervallen van het Nationaal Park Šibenik & Krka.
  • Split en de nabijgelegen eilanden Brač, Hvar en Vis.