Aanbevolen regio's en populaire streken in Italië

Abruzzen

De Abruzzen (Abruzzo) is een prachtige regio in zuidelijk centraal Italië. Geniet van een van de mooiste en meest ongerepte regio’s van Italië.

Apulië

Apulië (Puglia) ligt in Zuidoost-Italië, ten noordwesten van en incl. de hak van de Laars van Italië aan de Adriatische- en Ionische Zee.

Bloemenrivièra

De kleurrijke Italiaanse regio Ligurië wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd. Bekijk alle natuurcampings bij de Bloemenrivièra.

Dolomieten

De Dolomieten zijn een bergketen in Italië die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. Ontdek de de steile rotswanden en pieken!

Italiaanse meren

De Italiaanse meren zijn een populaire bestemmingen vanwege het kraakheldere water, de groene heuvels en kleurrijke huizen.

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna in Noord-Italië is een van de rijkste regio’s met veel landbouw en beroemde producten als parmaham en Parmezaanse kaas.

Gardameer

Voor natuurliefhebbers is het Gardameer een geweldige bestemming. Bergen, watervallen, rotsen, natuurparken en het azuurblauwe water!

Lazio

Lazio is een regio in het midden van Italië die begrensd wordt door Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, Campania en de Tyrreense Zee.

Ligurië

Ligurië is een aan de kust (Italiaanse Rivièra) gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio’s.

Marche

Marche is een rustige regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Bekijk alle natuurcampings in de regio Marche.

Midden-Italë

Midden-Italië strekt zich uit van de kammen van de Apennijnen tussen La Spezia en Rimini tot de historische noordgrens van het Koninkrijk Napels.

Noord-Italië

Noord-Italië strekt zich uit vanaf de voet van de Apennijnen tot de voet van de Alpen. Dit deel van Italië wordt ook wel Settentrione genoemd.

Sardinië

Sardinië is een prachtig eiland pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de Laars van Italië, en ten noorden van Tunesië.

Toscane

Toscane is een prachtige regio in Midden-Italië met unieke landschappen, wijngaarden en bekende steden als Florence en Pisa.

Trentino-Zuid-Tirol

Trentino-Zuid-Tirol is een bijna geheel Duitstalige regio in het noorden van Italië met veel alpiene tradities, bergen en een mediterrane levensstijl.

Umbrië

De regio Umbrië is het mooiste stukje Italië buiten de gebaande paden met groene, zacht glooiende heuvels met wijn- en olijfgaarde.

Valle d'Aosta

De Aosta-vallei is een bergachtige regio in het uiterste noordwesten van Italië met aan alle kanten de hoogste toppen van de Alpen.

Veneto

Veneto is een regio in het noorden van Italië die die zich uit strekt van de Karnische Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden.

Thema's die je vast leuk vindt

Agriturismo

Kies voor een bijzondere overnachting op een authentieke boerderij in Italië.

Vakantie in de Italiaanse natuur

Natuurkamperen in Italië

Kamperen in de bergen, dicht bij een rivier, aan zee of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Italië. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Italië je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

Kustlijn van Italië

De natuur langs de kust van Italië is erg gevarieerd. De Adriatische kust heeft brede, goudgele zandstranden, die langzaam aflopen in de de zee. De spectaculaire Amalfikust is misschien wel de mooiste kustlijn van Europa, steile kliffen, weelderige tuinen, citroenbomen en kraakhelder zeewater. De kustlijn van de Bloemenriviera is begroeid met allerlei felgekleurde bloemen. Calabrië wordt omringd door azuurblauw water en witte stranden. De eilanden Sardinië en Sicilië zijn unieke vakantiebestemmingen met idyllische baaien en azuurblauw zeewater. Je vind hier uitgestrekte rots- en heuvellandschappen.

Italiaanse meren

Italië heeft een aantal beroemde meren, die erg geliefd zijn onder natuurliefhebbers. Het beroemde Comomeer is het diepste meer van Italië. Het meer wordt omringd door bossen, kleurrijke bloemen en uitlopers van de Alpen. In het noorden ligt het Gardameer, dit is het bekendste meer van Italië. Het Gardameer heeft azuurblauw water en wordt omringd door groene bergen en stranden. Een ander populair meer is Lago Maggiore. DIt langgerekte meer in het noorden van Italië heeft helder water en bijzondere eilanden. Het meer wordt omringd door besneeuwde bergen, kleurrijke flora en prachtige vergezichten.

Natuurgebieden van Italië

  • De Dolomieten
  • Nationaal Park Cinque Terre
  • Nationaal Park Abruzzo
  • Nationaal Park Stelvio
  • Molise
  • Nationaal Park Toscaanse Archipel
  • Nationaal Park Vesuvius
  • Nationaal Park Gennargentu
  • Nationaal Park Gran Sasso
  • Gardameer