Onze favoriete regio's in Italië

Bloemenrivièra

Bekijk alle natuurcampings bij de Bloemenrivièra.

Bekijk aanbod over Bloemenrivièra

Marche

Bekijk alle natuurcampings in de regio Marche.

Bekijk aanbod over Marche

Toscane

Bekijk alle natuurcampings in de regio Toscane.

Bekijk aanbod over Toscane

Umbrië

Bekijk alle natuurcampings in de regio Umbrië.

Bekijk aanbod over Umbrië

Vakantie in de Italiaanse natuur

Natuurkamperen in Italië

Kamperen in de bergen, dicht bij een rivier, aan zee of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Italië. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met spelen op het strand of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Italië je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

Kustlijn van Italië

De natuur langs de kust van Italië is erg gevarieerd. De Adriatische kust heeft brede, goudgele zandstranden, die langzaam aflopen in de de zee. De spectaculaire Amalfikust is misschien wel de mooiste kustlijn van Europa, steile kliffen, weelderige tuinen, citroenbomen en kraakhelder zeewater. De kustlijn van de Bloemenriviera is begroeid met allerlei felgekleurde bloemen. Calabrië wordt omringd door azuurblauw water en witte stranden. De eilanden Sardinië en Sicilië zijn unieke vakantiebestemmingen met idyllische baaien en azuurblauw zeewater. Je vind hier uitgestrekte rots- en heuvellandschappen.

Italiaanse meren

Italië heeft een aantal beroemde meren, die erg geliefd zijn onder natuurliefhebbers. Het beroemde Comomeer is het diepste meer van Italië. Het meer wordt omringd door bossen, kleurrijke bloemen en uitlopers van de Alpen. In het noorden ligt het Gardameer, dit is het bekendste meer van Italië. Het Gardameer heeft azuurblauw water en wordt omringd door groene bergen en stranden. Een ander populair meer is Lago Maggiore. DIt langgerekte meer in het noorden van Italië heeft helder water en bijzondere eilanden. Het meer wordt omringd door besneeuwde bergen, kleurrijke flora en prachtige vergezichten.