unora is een ecologische natuurvakantiebestemming met zwembad in de Haute-Vienne gelegen op het platteland van de Limousin.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 20
Huuraccommodaties: 12
Kampeerterrein: 11 ha
Hoogte: 600 m

Junora

Junora is een ecologische natuurvakantiebestemming met zwembad in de Haute-Vienne gelegen op het platteland van de Limousin. De camping is ideaal voor natuurliefhebbers en voor wie op avontuur durft te gaan. De Nederlandse eigenaren van Junora willen op een positieve wijze het belang van gezonde eco-systemen onder de aandacht brengen. Op de camping geniet je van de mooie natuur en kan je volledig tot rust komen. De camping is rookvrij, autovrij en huisdieren en grote groepen zijn niet toegestaan. Op de natuurcamping zijn, vanwege het bestemmingsplan, campers, caravans, vouwwagens, bussen e.d. niet toegestaan. unora heeft 32 ruime plekken op 4,3 hectare campinggrond met daarom heen nog eens 6 hectare bos. Dit bestaat uit 20 kampeerplekken en 12 ingerichte accommodaties, namelijk; 3 luxe eco-lodge tenten (met eigen badkamer), 5 De Waard Tunneltenten en 2 Bell tenten 6M op een houten vlonder. Junora is een bijzondere vakantieplek waarbij ecologie, biodiversiteit en gebruik van duurzame- en natuurlijke materialen centraal staan. De ruime plaatsen (minstens 200 m² groot) zijn standaard voorzien van elektriciteit en hebben zelfs een eigen moestuintje en kruidenbak, fruitbomen en een 6-persoons picknicktafel met parasol. Het zwembad wordt verwarmd door zonnecollectoren en het UV-nafiltratiesysteem, zorgt ervoor dat schadelijke chloriden kapot worden gemaakt, waardoor je geen last hebt van huid of luchtwegen.

Ontdek de groene Limousin

De Limousin is een groene, niet heel toeristische en bijzonder mooi streek. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland, bos, beken en rivieren. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes. De Limousin maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk dat verder bestaat uit de regio en streken Auvergne, Ayveron en Lozère. De Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief in Frankrijk vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Het is ook een rustige streek waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen en je heerlijk kunt genieten van de schitterende natuur. Dus wie van rust, natuur en het Franse platteland houdt, heeft met de Limousin een perfecte bestemming te pakken. In de zomer kan het er best warm zijn, maar doordat het relatief dichtbij de oceaan ligt, is het hier wat milder dan in bijvoorbeeld de Provence. Het landschap is mooi in evenwicht en op sommige plekken ronduit spectaculair. In zijn algemeenheid heeft de Limousin een mild en zonnig klimaat. Al in de lente begint de zon met schijnen en de zomers zijn er heerlijk warm en omdat Limoges op het Centraal Massief ligt, zorgt een regenbui regelmatig voor wat afkoeling. Dit zorgt ervoor dat de gewassen het over het algemeen erg goed doen, want er is sprake van een goede balans tussen warmte, zon en regen in de zomer. Varierend ontvangt Eymoutiers tussen de 1900 en 2100 zonuren en 850 tot 1050 mm regen per jaar, waarvan het merendeel van de zon tussen medio april en begin oktober schijnt. De wintermaanden kunnen daarentegen nat en grijs zijn, net als in Nederland.

Ontdek het natuurpark Parc Naturel de Millevaches

Junora ligt in het natuurpark Parc Naturel de Millevaches, waar sinds 2010 jaarlijks de schoonste lucht van Frankrijk wordt gemeten. Op slechts 20 minuten van de camping ligt het meer Lac de Vassivière. Je kan hier als natuurliefhebber vissen, zwemmen, kanoën, zeilen, surfen, waterskiën, waterfietsen of wake-boarden; de mogelijkheden op dit meer zijn echt eindeloos. Een dagje zonnebaden kan uiteraard ook op de fraai aangelegde zandstranden langs de oever.

Gezellige dorpen & steden

De dorpen en steden zijn gezellig en staan vol met historische gebouwen. Dit zijn ook de plekken waar men kan genieten van (volgens sommigen) het meest aantrekkelijke van de Limousin; de keuken. De bekende Limousin-koeien zorgen voor uitmuntend vlees. Limoges is voor veel mensen het teken dat de Dordogne niet heel erg ver meer is. Toch is deze stad meer dan de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De hoofdstad van de Limousin heeft een rijk verleden en is vooral bekend om zijn aardewerk en porselein. Het oudste gedeelte van Limoges ligt op de heuvel Saint Etienne boven de rivier de Vienne. Dit is de plek waar de Romeinse heerser Augustus de stad stichtte onder de naam Augustoritum. IJdelheid was deze Romein niet vreemd. De Romeinse stad lag op een knooppunt van belangrijke wegen en dat is eigenlijk nu nog het geval. Limoges had in die tijd tal van grote openbare gebouwen zoals thermen, een forum en een groot amfitheater. Tegenwoordig is het een gezellige en een opvallend schone stad met veel moderne voorzieningen zoals een nieuw subtropisch zwembad, een groot zeeaquarium, een dierenpark met ruim 200 hectare oppervlak en uiteraard vele winkels, gezellige cafeetjes, diverse musea en enkele zeer goede restaurants. Vergeet ook niet het indrukwekkende, oude treinstation te bezoeken; dit is al diverse keren uitgeroepen tot mooiste van Frankrijk.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €19 €22 €25 per dag
Kind 12-18 jaar €4 €4 €4 per dag
Kind 4-12 jaar €3 €3 €3 per dag
Elektriciteit €3 €3 €3 per dag
Eco-lodge safaritent 5/6 pers. €595 €795 €945 per week
De Waard Tunneltent XL 4 pers. €345 €425 €575 per week
Bell Tent 6m 4 pers. €275 €345 €495 per week

Junora, Camping & Glamping

Frankrijk Limousin Haute-Vienne Eymoutiers

Bussy Varache
87120 Eymoutiers

+33 5 55 69 68 20
Duits, Engels, Frans, Nederlands
eind juni - 13 oktober, vanaf 2019: eind april - medio oktober

Voeg beoordeling toe

Hierbij verklaar ik dat mijn recensie gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.