Camping Le Soustran is een echte familiecamping naast een mooi groot recreatiemeer in het departement de Corrèze in de voormalige regio Limousin.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 40
Huuraccommodaties: 6
Kampeerterrein: 2,3 ha
Hoogte: 600 m

Camping Le Soustran

Camping Le Soustran is een echte familiecamping naast een mooi groot recreatiemeer in het departement de Corrèze in de voormalige regio Limousin. Uitkijkende over de glooiende heuvels van de Corrèze en door de gemoedelijke sfeer op de kindvriendelijke camping voelt u zich direct thuis. De kleine camping beschikt over 40 ruime kampeerplaatsen, een volledig ingerichte caravan en 5 compleet ingerichte 6-persoons mobil homes. De ruime plekken zijn een belangrijke toevoeging voor het vakantiegevoel! Dagelijks kun je terecht voor brood snacks, salades en andere kleine gerechten. Het informatiebord vermeld iedere dag uitgaanstips.

Gezellige “kindvriendelijke” camping

Samen tafelen, elkaar ontmoeten aan de bar. Zingen of broodjes bakken tijdens het kampvuur, spelen in de recreatieruimte, alles is mogelijk. De eigenaren van Le Soustran staan voor je klaar met raad en daad, zodat je samen met zijn tweeën of met de kinderen volop met een gerust hart kunt genieten van jullie vakantie. Zeker door de fabuleuze ligging is deze groene, kleine, charmante camping in het hoogseizoen bij uitstek geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en jongelui. De vogelaar, visser, sportieveling of de rust en ruimte zoeker haalt hier zijn/haar hart op. Voor wandelaars en fietsers (ook mountainbikers) zijn er in de omgeving veel uitgezette routes, die ook op de camping verkrijgbaar zijn (ook als gpx bestanden). Buiten het hoogseizoen kunt u genieten van een all-inclusive wandelarrangement.

Recreatiemeer op loopafstand

Het zwemmeer ligt op loopafstand van de camping. Daar mag in principe “alles” worden gedaan. Van vissen, zwemmen tot bootje varen. Het grote voordeel van dit meer is dat het bestaat uit een deel waar de ‘dear-devils’ met motorboten, jetskies en waterskies op mogen varen en een deel waar dat absoluut niet mag en de rust en natuurliefhebbers volop kunnen genieten. Op de camping kun je kano’s huren (ook te gebruiken om te vissen).

Kleine camping in de Corrèze

Door de centrale ligging in de Limousin is camping Le Soustran een prima basis om de omgeving te verkennen. Vanaf de camping kan er naar hartenlust gewandeld en gefietst worden. Het meer is een uitdaging voor vissers, of de sportieve gast. Via stille en adembenemende routes is het een genot om een ritje per auto te maken. Gebruik maken van idyllische picknickplekjes, bijvoorbeeld aan de rivier de Dordogne, behoren tot de mogelijkheden. Vissen, zwemmen, of relaxen op een van de strandjes behoort tot de mogelijkheden. Wandelen en mountainbiken zijn de favoriete bezigheden, het Massief Centraal is daarbij een adembenemend achtergronddecor. Dat de Dordogne hier nog rustig meandert door de groene vallei is toonaangevend.

Franse eenvoudig op zijn allermooist

Frankrijk eenvoudig op zijn allermooist. De vele bezienswaardigheden kun je uitzoeken in de informatieboeken die voor de campinggasten zijn samengesteld. Wandel-, fiets- en autoroutes kun je natuurlijk kosteloos gebruiken. Op het informatiebord vind je iedere dag een leuke tip, die je het uitzoeken vergemakkelijkt. Château de Val, Tours les Merles, Viaduct de Roches Noir, allemaal dagtripjes die de moeite meer dan waard zijn. Neuvic ligt op 4 km afstand. Daar vind je alle dagelijkse behoefte, zoals banken, supermarkten en kleine restaurants. Ussel, Egletons, Meymac zijn dorpjes in de omgeving die de bezoek zeker waard zijn. Met een ultra-light als een van de roofvogels de stilte ervaren, is een onvergetelijke kans.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €13 €13 €22 per dag
Elektriciteit €3,75 €3,75 €3,75 per dag
Extra persoon €4,50 €4,50 €7 per dag
Kind tot 10 jaar €2,50 €2,50 €5 per dag
2e bijzet tent €2 €2 €3,50 per dag
Hond €1 €1 €1 per dag
Caravan 4 pers. €175 €175 €360 per week
Mobile home 6 pers. €225 €225 €525 per week
Gîte 2 pers. €125 €125 €300 per week

Camping Le Soustran

Frankrijk Limousin Corrèze Neuvic

Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic

+33 (0)5 55 95 03 71 en +31 (0)6 28 64 41 51
Duits, Engels, Frans, Nederlands
april t/m oktober

Voeg beoordeling toe

Hierbij verklaar ik dat mijn recensie gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.