Aanbevolen regio's en departementen in Frankrijk

Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine is een regio in het zuidwesten van Frankrijk en een samenvoeging van de regio’s Aquitanië, Limousin en Poitou-Charentes.

Ardèche

Ardèche ligt het zuiden van Frankrijk, vernoemd naar de rivier de Ardèche. In de Ardèche vind je veel natuurschoon, zoals de Gorges de l’Ardèche.

Atlantische kust

Bezoek de betoverende Atlantische kust van (zuidwest) Frankrijk. Geniet van het strand, eten en cultuur op een natuurcamping.

Bourgogne-Franche-Comté

Bourgogne-Franche-Comté is een regio in het oosten van Frankrijk en een samenvoeging van de regio’s Bourgogne en Franche-Comté.

Bretagne

Bretagne ligt op het gelijknamige schiereiland in west Frankrijk aan de Het kanaal in het noorden en de Atlantische Oceaan in het zuiden.

Centre-Val de Loire

Centre-Val de Loire is een regio in het midden van Frankrijk en strekt zich uit rond de Loire rivier met unieke kastelen en prachtige natuur.

Dordogne

In het zuidwesten vind je de Dordogne. Ontdek het heuvellandschap, groene rivierdalen, de Dordogne vallei, droge en vlakke plateaus.

Elzas

Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk aan de linkeroever van de Rijn. Naast mooi dorpen vind je hier prachtige landschappen en natuur.

Franche-Comté

De Franche-Comté ligt in het uiterste oosten van Frankrijk ingeklemd tussen de Vogezen en de Jura tegen de Zwitserse grens aan.

Franse Alpen

De Franse Alpen zijn de delen van het Alpengebergte die in Frankrijk liggen. Je vindt er unieke natuur en 128 toppen van +4000m hoog.

Franse Pyreneeën

De natuur van de Pyreneeën is de meest ongerepte van Frankrijk. Je vindt er hoge bergen, groene valleien, meren, woeste rivieren en zeldzame planten.

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een spectaculair gebied op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence in het zuiden van Frankrijk.

Île-de-France & Parijs

Île-de-France is een regio met een bijzonder erfgoed in het midden van Frankrijk, in deze regio bevindt zich de hoofdstad, Parijs.

De Jura

De Jura bevindt zich in de gelijknamige bergketen, Jura, die zich ook over een deel van het aangrenzende Zwitserland uitstrekt.

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon is een streek in het zuiden van Frankrijk met prachtige landschappen de Cevennen, Causses en Camargue.

Limousin

De Limousin ligt in het midden van Frankrijk. Je vindt hier rivieren, een golvend landschap, grasland en bossen met landelijke dorpjes.

Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées is een voormalige regio in het zuiden van Frankrijk en beroemd om zijn landschappen, natuur en de Franse Pyreneeën.

Noord-Frankrijk

Geniet van de prachtige natuur, kust en verschillende wijnstreken in het noorden van Frankrijk, van Normandië tot aan de Elzas!

Normandië

Normandië is een regio in het westen van Frankrijk, ten noorden van Bretagne, rijk aan appelbomen, weilanden en pittoreske dorpjes.

Pays de la Loire

Pays de la Loire is een regio in het westen van Frankrijk, ten zuiden van Bretagne, met prachtige natuurgebieden, stranden en kleine dorpjes.

Poitou-Charentes

Poitou-Charentes is een voormalige regio in het westen van Frankrijk, ten zuiden van Pays de la Loire, gelegen aan de Atlantische kust.

Auvergne-Rhône-Alpes

Auvergne-Rhône-Alpes is een zeer gevarieerde in het zuiden van Frankrijk, ten noorden van de Provence, met ruige landschappen en rivieren.

Provence

De Provence is een heerlijk gebied in het zuidoosten van Frankrijk. De Provence ligt tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië.

Côte d'Azur

Met de Côte d’Azur bedoelen we het oostelijke deel van de Franse Middellandse Zee. Luxueuze plaatsen en weelderige natuur wisselen elkaar af.

Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk strekt zich vanuit een denkbeeldige lijn uit van het centrale plateau in de Alpen tot de monding van de Garonne in de Golf van Biskaje.

Kamperen in Frankrijk

Natuur kamperen in Frankrijk

Kamperen in het bos, aan zee, dicht bij een rivier, in de bergen of op het Franse platteland? Dat kan op een natuurcamping in Frankrijk. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met dammetjes in de rivier of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Frankrijk je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

Natuur in Frankrijk

Bergketens, laagvlakten, rivierkloven, bossen, moerassen, rotskusten en zandstranden: de natuur van Frankrijk is overweldigend en wonderschoon.

Prachtige Franse natuurbestemmingen

  • De Gorges du Verdon in de Provence
  • Het moerasgebied de Camargue aan de Middelandse zee
  • Het Nationaal Park Cevennen in de Languedoc-Roussilon
  • De Franse Opaalkust in Noord-Frankrijk
  • Gorges de l’Ardèche en het natuurpark Monts d’Ardèche
  • Het regionaal natuurpark Landes de Gascogne in Aquitanië
  • De Morvan in de regio Bourgogne
  • De Calanches van Piana aan de westkust van Corsica
  • Het keteldal Cirque de Gavarnie in de Pyreneeën
  • Het vulkaanlandschap van de Auvergne