Meer foto's

Village Huttopia Forêt des Vosges

Village Huttopia Forêt des Vosges in Granges-sur-Vologne is een prachtige natuurcamping in de Vogezen aan een zwemmeer in de bergen van de Lorraine. De camping ligt midden in de uitgestrekte bossen van het natuurpark Parc Naturel Regional des Ballons des Vosges in Noord-Frankrijk. Het kampeerterrein strekt zich uit over 8 hectare en bestaat uit verschillende velden en terrassen. Village Huttopia Forêt des Vosges beschikt over een eigen zwemmeertje van 15.000 m². Het meer wordt gevoed door verschillende bronnen en een beek. Het meer leent zich prima voor zwemmen, vissen en varen. U kunt gratis gebruik maken van de 6 kano’s en roeiboot.

Natuurkamperen in de Vogezen

Village Huttopia Forêt des Vosges ligt op 2 km van het Franse stadje Granges-sur-Vologne en op 10 km van Gérardmer, dat het toeristische middelpunt van de Vogezen vormt. In de omgeving kunt u tuinen bezoeken, zoals de tuin Le Jardin de Berchigranges. Het stadje Gérardmer ligt aan een prachtig meer, waar u alle mogelijke watersporten kunt beoefenen. U kunt lekker rondwandelen in de winkelstraatjes en terecht in een van de restaurants. Gérardmer staat bekend onder de naam “de parel van de Vogezen”. De stad telt zo’n 9500 inwoners, is omgeven door bergen en ligt aan de rand van een natuurlijk meer met dennenbomen eromheen. Het meer ligt op een hoogte van 660 meter en is maar liefst 90 ha groot. Verschillende andere bezienswaardigheden zijn Col de la Schlucht, vanaf hier heeft u prachtig uitzicht op het meer. Le Toly en zijn watervallen ‘cascades’, zoals de Grande cascade de Tendon’, een waterval van 32 meter hoog, gelegen in een prachtige bosrijke omgeving en niet ver hier vandaan ligt de ‘Petit cascade’, een waterval die niet zo hoog is maar in een bijzonder fraaie omgeving ligt. Bezoek ook het groende meer ‘Le Lac Vert’. De intense kleur van het water is te wijten aan de schuine ligging. De belangrijkste skigebieden van de Vogezen zijn Le Hohneck en Le Markstein. Tenslotte kunt u de meren van de Vogezen ontdekken, zoals het witte meer (lac Blanc), het zwarte meer (lac Noir), het forelmeer (lac des Truites), Gerardmer, Longemer, Retournemer en Blanchemer, een uniek overblijfsel uit de ijstijd. Een route die per auto zeker aan te raden is, wordt de “Route des Cretes” (Bergkamroute) genoemd. Kortom: U zult zich niet snel vervelen in onze schitterende omgeving, waar wij met recht trots op zijn.

Overige information van deze accommodatie

Boek Village Huttopia Forêt des Vosges:

Village Huttopia Forêt des Vosges
Frankrijk Lorraine Vogezen Granges-sur-Vologne

Le Hulle, 88640 Granges-sur-Vologne

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Contactformulier

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.

Blurred map of Europe