Algemene gegevens

Huuraccommodaties: 4

Camping Le Petit Pauliat

Camping Le Petit Pauliat in Treignat is een fijne, kleine camping in Allier in de Auvergne met een Nederlandse eigenaar. Op deze camping kunt u mooie gîtes en safaritenten huren. Op het kampeerterrein hangt een hele gezellige sfeer. U kunt hier aanschuiven bij de Table d’Hôtes die wordt georganiseerd door de Nederlandse eigenaren. Lekker eten met de andere gasten en zo elkaar beter leren kennen. De kinderen vermaken zich in het zwembad of in de speeltuin.

Ontdek de Allier

Gelegen aan de oevers van een rivier ligt de hoofdstad van Allier: Moulins. Deze historische stad is gesticht in de middeleeuwen en je kunt er dan ook prachtige oude bezienswaardigheden vinden. Een hoogtepunt van het stadje in de Notre-Dame-de-l’Annonciation. Deze kerk heeft een Gotische bouwstijl met indrukwekkende glas-in-lood ramen. Een andere bekende stad in de streek is Vichy. De stad is in de eerste eeuw gesticht op een plek met veel warmwaterbronnen. Tegenwoordig is de stad uitgegroeid tot een waar kuuroord met diverse thermaalbaden, waarvan men gelooft dat ze een genezende werking hebben. Ook het pittoreske middeleeuwse dorpje Charroux mag je zeker niet overslaan. Het plaatsje wordt gekenmerkt door gezellige pleintjes, mooie steegjes en oude vakwerkhuizen. Je waant je even in de middeleeuwen en je kunt er ook leuke restaurantjes en winkeltjes vinden. Prachtige kastelen in Allier zijn onder andere het Château Billy, Château de Bourbon-l’Archambault en Château de Thoury.

Voor de beschikbaarheid & actuele prijzen van Camping Le Petit Pauliat ga je naar onze partners.

Camping Le Petit Pauliat

Frankrijk Auvergne Allier Treignat

4 Pauliat, 03380 Treignat

0033 (0)47 00 70 88 5
Engels, Frans, Nederlands

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.