Algemene gegevens

Staanplaatsen: 25
Kampeerterrein: 0,9 ha
Hoogte: 23 m

Camping de Kapel – Tussen de geurende naaldbossen

Camping de Kapel ligt wondermooi tussen de geurende naaldbossen en is ingesloten door verschillende natuurgebieden. De camping ligt op de knooppuntenroute van de ANWB en voert je langs de mooie Kempische natuur met weidse heidevelden, stuifduin, prachtige vergezichten, mastbossen en haast ongerepte watergebieden met unieke watervogels. In onder meer de stroomgebieden van De Dommel, De Schaapsloop en Het Keersop. Het gebied is een walhalla voor mensen die houden van fietsen en wandelen. Bijvoorbeeld in de natuurgebieden De Malpie, De Plateaux, het Leenderbos en nog veel meer, allen onderdelen van De Groote Heide. Volop mogelijkheden om tot rust te komen of om actief te recreëren. Wandelen, fietsen, kanoën en mountainbiken zijn slechts enkele van de mogelijkheden.

De Malpie

Het gebied bestaat uit heide (de Malpiebergse heide) met prachtige vennen, bossen en de loop van de beek de Dommel. De Malpie is een ideaal en gevarieerd wandelgebied en fietsers maken het graag onderdeel van hun fietstochten.

Plateaux Hageven

Natuurgebied De Plateaux-Hageven is ook vlakbij. Een bijzonder Nederlands-Belgisch natuurgebied waar water een belangrijke rol speelt. Loop over de (cultuur)historische vloeiweiden, wandel door het bos en struin over de wandelpaden tussen heide en vennen door. Zonder er erg in te hebben ben je over de kronkelpaadjes de grens overgestoken en sta je in België.

De Dommel

De beek De Dommel stroomt vlakbij vanuit België ons land binnen en ligt op loopafstand van de camping. De Dommel stroomt nog voor een deel in oude kronkels door de zandgronden van deze streek. Er wordt volop genoten van de prachtige omgeving van het Dommeldal vanuit de kano of via stoere wandelroutes.

De bewoonde wereld

Voor een uitstapje naar de ‘bewoonde’ wereld liggen Valkenswaard en Bergeijk op 7 kilometer. Je kunt er terecht voor de boodschappen, om te winkelen, een terrasje te pikken of om lekker uit eten te gaan. Een terras, een restaurant en een friettent vind je overigens ook in ons Borkel. Eindhoven en Weert liggen op 20 km, en Maastricht en Antwerpen op ongeveer 70 kilometer.

We hebben de beste opties voor Camping de Kapel voor je op een rijtje gezet:

Camping de Kapel

Nederland Noord-Brabant

Kapellerpad 15, 5556WE Valkenswaard

+31 (0)651133823
Duits, Engels, Frans, Nederlands

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.