Aanbevolen deelstaten en populaire streken in Duitsland

Beieren

In het zuidoosten van Duitsland vind je Beieren. Je vindt in Beieren eindeloze bossen, machtige bergketens afgewisseld met glooiende heuvels, grote en kleine bergmeren, bergpanorama’s en een indrukwekkende flora en fauna.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud (Schwarzwald) is een dichtbebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de rivier de Rijn en aan de Franse grens.

Saksen

Saksen ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Polen en Tsjechië. Het gebied bestaat uit middelgebergte met veel bossen en is een ideale bestemming voor wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, klimmen en wintersportactiviteiten.

Sleeswijk-Holstein

Hessen

Mecklenburg- Voor-Pommeren

Bremen

Saarland

Thüringen

De Eifel

Sauerland

Natuurvakantie in Duitsland

Natuurkamperen in Duitsland

Kamperen in het bos, dicht bij een rivier, in de bergen of op het platteland? Dat kan op een natuurcamping in Duitsland. Midden in de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van de frisse buitenlucht en het vogelgezang. Kies je voor een natuurcamping met comfort, een modern sanitairgebouw en stroom of ga je liever back to basic, ver weg van de bewoonde wereld? Elke natuurcamping heeft zijn eigen unieke mogelijkheden! Zo kan je overnachten in je eigen tent of caravan, in een lodgetent, op het water of in een boomhut. De kinderen vermaken zich met dammetjes in de rivier of het bouwen van een hut aan de rand van het bos, terwijl jij volledig tot rust komt in de prachtige natuur. Creëer op een natuurcamping in Duitsland je eigen avontuur met de kinderen of zijn tweeën.

Natuur in Duitsland

Duitsland heeft zoveel mooie plekken! Van het Zwarte Woud en Beieren tot de Moezel en de Bodensee.

De mooiste natuurplekjes van Duitsland

  • De Moezel met zijn wijngaarden en kastelen aan de rivier
  • De uitgedoofde vulkanen en eeuwenoude dorpen in de Eifel
  • De hoge bergtoppen van Beieren en sprookjesachtige kastelen
  • Het Zwarte Woud met beboste bergen en pittoreske stadjes
  • Het grootste meer van Duitsland: de Bodensee
  • De indrukwekkende natuur en historische kunststeden in Thüringen