Welkom in België

België is een charmant land gelegen in West-Europa, genesteld tussen Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Je kunt er genieten van een grote variëteit aan landschappen, van de uitgestrekte standen aan de Noordzee tot de glooiende heuvels en dichte bossen in de Ardennen. België is rijk aan historie en cultuur, met prachtige middeleeuwse steden, talloze kastelen en musea. Het land staat ook bekend om zijn voortreffelijke keuken, waaronder wereldberoemde chocolade, wafels en een uitgebreid assortiment aan bieren. Met zijn gastvrije inwoners en culturele rijkdom is België een uitstekende bestemming voor kampeerders die zowel ontspanning als avontuur zoeken. Vind hier jouw ideale natuurcamping in België!

Bekijk alle natuurcampings

Aanbevolen provincies en populaire gebieden in België

Wallonië

Wallonië (Waals Gewest) bestaat uit de vijf Belgische provincies. Henegouwen, Luik, Luxemburg, Namen en Waals-Brabant.

Vlaanderen

Vlaanderen (Vlaams Gewest) bestaat uit de vijf Belgische provincies. Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en West-Vlaanderen.

Oost-Vlaanderen

In het noordwesten van België ligt Oost-Vlaanderen. In de provincie vind je kilometers lange wandelpaden en fraaie natuurgebieden.

Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen vormen een bosrijk middelgebergte in het zuidoosten van België, Noord-Luxemburg en een klein deel in Frankrijk.

Limburg

Belgisch-Limburg ligt in het noorden van België en grenst aan Nederlands-Limburg. Een veelzijdige regio met mooie landschappen.

Luxemburg

In het noordoosten van België vind je Belgisch Luxemburg. Het gebied is bekend om zijn prachtige afwisselend landschappen met bossen en heide.

Antwerpen

Ten oosten van de provincie Oost-Vlaanderen vind je Antwerpen. De provincie is vernoemd naar de gelijknamige stad Antwerpen.

West-Vlaanderen

In het westen ligt West-Vlaanderen. Het beslaat alle gebieden aan de Belgische kust. Geniet van het strand, polderlandschappen en bossen.

Vlaams-Brabant

Rondom Brussel en Leuven ligt Vlaams-Brabant. Geniet van gezellige, historische steden of kom tot rust in de natuur.

Waals-Brabant

Onder Brussel vind je Waals-Brabant. Vooral bekend om de slag om Waterloo waar Napoleon in 1815 zijn strijd moest opgeven.

Luik

Ontdek de provincie Luik, met steden zoals Luik, Hoei en Spa, maak prachtige wandelingen en ontdek de vele bezienswaardigheden.

Namen

In het hart van Wallonië ligt de provincie Namen. Je vindt er allerlei soorten landschappen, bossen, water en charmante plaatsen.

Henegouwen

In het zuidwesten vind je Henegouwen. De provincie is rijk aan bossen en heuvels en wordt hierdoor ook wel de ‘Groene Provincie’ genoemd.

Belgische kust

De Belgische kust grenst aan de Noordzee. Geniet van de brede zandstranden en in het achterland van de polders en mooie weilanden.

Hoge Kempen

Verblijf op een natuurcamping in de Hoge Kempen en verken heidevelden, bossen, landelijke gebieden en pittoreske dorpjes.

Natuurvakantie België

Natuurkamperen in België

Vanaf een natuurcamping in België geniet je van rust, ruimte en het buiten zijn. Kamperen in de Ardennen, Kempen, de Leiestreek, aan de Belgische kust of aan een rivier? Dat kan op een van de natuurcampings in België. Overnacht op ruime kampeerplekken in een groene (bosrijke) omgeving en wordt wakker door het gefluit van de vogels. België heeft de natuurliefhebber veel te bieden. Ontdek het prachtige groene Belgische landschap te voet of op de fiets. De mooiste wandel- en fietsroutes brengen u langs uiteenlopende landschappen en authentieke dorpjes.